Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami lub sokiem z cytryny. Prosta, smaczna, sycąca. Dobra do wekowania.
Zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami lub sokiem z cytryny. Prosta, smaczna, sycąca. Dobra do wekowania.
Grochówka, czyli zupa grochowa jak z najlepszej wojskowej kuchni polowej. A może nawet lepsza?
Fasolka po bretońsku, znana i ceniona potrawa kuchni polskiej. Przepis krok po kroku na smaczne i pożywne danie.
Barszcz czerwony z fasolą Jaś tym różni się od ukraińskiego, ze jest bez kapusty. Sycący, słodko - kwaśny, idealny.
Hummus z pietruszką i ziołami z tego przepisu to bomba witamin i smaku. Zrobisz w mniej niż 30 minut. Przepis krok po kroku.
Zupa kalafiorowa z soczewicą to jakby połączyć w jednym talerzu trochę lata i trochę jesieni. Domowa i pożywna. Pyszka!
Chili con carne (chilli con carne ) bez dodatku cukru, z rozgrzewającym chili i cynamonem. Porcja pożywnego jedzenia rodem z Teksasu. Przepis krok po kroku.
Świetny na przystawkę, na kolację i na dzień dobry. Hummus z ciecierzycy jak z Bliskiego Wschodu. Przepis krok po kroku.
Sos, dip i pasta do smarowania w jednym, czyli hummus z fasoli przyrządzony na wzór tego z ciecierzycy. Fajny dodatek do pieczywa i do warzyw.