Twarożek z koperkiem i czosnkiem niedźwiedzim
Twarożek z koperkiem i czosnkiem niedźwiedzim to moje odkrycie ostatnich miesięcy. W sezonie ze świeżego czosnku, zimą z suszonego. Obie wersje pycha.
Twarożek z koperkiem i czosnkiem niedźwiedzim to moje odkrycie ostatnich miesięcy. W sezonie ze świeżego czosnku, zimą z suszonego. Obie wersje pycha.
Gofry, które chrupią, są lekkie jak piórko a ich zrobienia zamyka się w 30 minutach? Oto gofry wg. Michaela Roux.
Pasta z wątróbki to smarowidło zero waste. Doskonałe wykorzystanie resztki smażonej wątróbki po obiedzie.
Naleśniki szpinakowe z porządną porcją "zielonego". Tylko najwrażliwszy nos wyczuje delikatny aromat zieleniny.
Świetny na przystawkę, na kolację i na dzień dobry. Hummus z ciecierzycy jak z Bliskiego Wschodu. Przepis krok po kroku.
Sos, dip i pasta do smarowania w jednym, czyli hummus z fasoli przyrządzony na wzór tego z ciecierzycy. Fajny dodatek do pieczywa i do warzyw.
Szakszuka z fetą to jeszcze pyszniejsza wersja jajek duszonych z papryką i pomidorami. Królewskie śniadanie w przepisie krok po kroku.
Szakszuka (shakshuka) to pyszne i aromatyczne danie, które rozpala zmysły. Przepis krok po kroku na jajka z pomidorami i papryką.
Smalec z fasoli to kolejny szybki przepis na dobrą przekąskę. Z karmelizowaną cebulą i kiszonym ogórkiem smakuje wybornie.
Najlepsze racuchy drożdżowe. Cudownie miękkie, puszyste, najlepsze z kwaśnym dżemem lub konfiturą.