Smarowidło z wątróbki
Smarowidło z wątróbki, z cebulą, jajkami, pietruszką. Pyszny dodatek do pieczywa.
Smarowidło z wątróbki, z cebulą, jajkami, pietruszką. Pyszny dodatek do pieczywa.
Pasta z kurczaka, która perfekcyjnie rozwiązuje sprawę resztek pieczonego kurczaka. Przepis krok po kroku i kilka możliwości modyfikacji.
Hummus z pietruszką i ziołami z tego przepisu to bomba witamin i smaku. Zrobisz w mniej niż 30 minut. Przepis krok po kroku.
Twarożek z koperkiem i czosnkiem niedźwiedzim to moje odkrycie ostatnich miesięcy. W sezonie ze świeżego czosnku, zimą z suszonego. Obie wersje pycha.
Pasta z wątróbki to smarowidło zero waste. Doskonałe wykorzystanie resztki smażonej wątróbki po obiedzie.
Świetny na przystawkę, na kolację i na dzień dobry. Hummus z ciecierzycy jak z Bliskiego Wschodu. Przepis krok po kroku.
Sos, dip i pasta do smarowania w jednym, czyli hummus z fasoli przyrządzony na wzór tego z ciecierzycy. Fajny dodatek do pieczywa i do warzyw.
Smalec z fasoli to kolejny szybki przepis na dobrą przekąskę. Z karmelizowaną cebulą i kiszonym ogórkiem smakuje wybornie.
Pasta jajeczna z rybą wędzoną to smaczna kanapkę dla zabieganych. Zrób pastę z pstrągiem, makrelą, łososiem lub inna wędzoną rybą. Szybko i bardzo apetycznie.
Pasta jajeczna z oliwkami jest ciekawą opcją na szybką przekąskę. Gdy masz ugotowane jajka zrobisz ją w kilka minut. Pasta bez majonezu.