Rosół wołowy
Rosół wołowy (rosół z wołowiny) to smaczna zupa i świetna baza do innych potraw. Przepis krok po kroku.
Rosół wołowy (rosół z wołowiny) to smaczna zupa i świetna baza do innych potraw. Przepis krok po kroku.
Smarowidło z wątróbki, z cebulą, jajkami, pietruszką. Pyszny dodatek do pieczywa.
Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty. Przepis krok po kroku.
Gołąbki z mięsem mielonym, ryżem i sosem pomidorowym. Sprawdzony przepis krok po kroku i sprytne triki na szybkie przyrządzenie gołąbków.
Grillowany ananas z sosem karmelowym do zrobienia w mniej niż 30 minut. Ekspresowy deser na ciepło i zimno.
Grochówka, czyli zupa grochowa jak z najlepszej wojskowej kuchni polowej. A może nawet lepsza?
Sałatka z jarmużem to dobra propozycja dla lubiących jarmuż i dla oswajających się z tymi warzywem. Łatwy przepis krok po kroku.
Zupa cukiniowa z sekretnym składnikiem z książki Pięć sprytnych kun. Niezwykle smaczna wariacja na temat zupy z cukinii. Przepis krok po kroku.
Surówka z czerwonej kapusty klasyczna lub z majonezem to pyszny, chrupiący dodatek do obiadu.
Sałatka gyros z czerwoną kapustą (świąteczna sałatka gyros) to jeszcze więcej smaku i chrupania dzieki warstwie z modrej kapusty. Łatwy przepis krok po kroku.